Voiko anonyymisti rekrytoida? Tietysti voi!

11.2.2024Rekrytointi, Teamtailor

Oikeilla työkaluilla anonyymi rekrytointi tuottaa parhaan lopputuloksen – näin se toimii

Kun kaikki ylimääräinen tieto, kuten ikä ja sukupuoli piilotetaan, voidaan keskittyä oikeanlaisen osaamisen etsintään. Anonyymi rekrytointi tähtääkin tasa-arvoisempaan työnhakuun. Oikealla työkalulla kevennät kätevästi anonyymin rekrytoinnin prosessia.

Käytännössä anonyymi rekrytointi voidaan ottaa käyttöön sellaisilla rekrytointijärjestelmillä ja -tavoilla, joissa tunnistetiedot voidaan pitää piilossa tai jossa niitä ei tarvitse kerätä lainkaan. Tämä takaa työnhakijalle mahdollisuuden näyttää oman osaamisensa, koulutuksensa ja työkokemuksensa sen sijaan, että huomio keskittyisi epäolennaisiin ominaisuuksiin.

Anonyymiys päättyy haastatteluvaiheeseen, kun rekrytoiva taho näkee haastateltavan ja saa tietoonsa tämän nimen. Tällöin on oleellista, että haastatteluiden tasavertaisuuteen panostetaan, eivätkä tunnistetiedot vaikuta tiedostaen tai tiedostamatta työhaastattelun kulkuun ja päätökseen.

Hakijan nimeä, ikää, sukupuolta ja muuta sellaista ei tarvitse tietää, kun valitsee ihmisiä työhaastatteluun. Näin hakemuksia voidaan käsitellä ilman pelkoa siitä, että hakijan tunnistetiedot olisivat nähtävissä hakulomakkeelta. Fokus on pelkästään potentiaalisen työntekijän osaamisessa, koulutuksessa ja työkokemuksessa. Tästä syytä myös ilmoitus on laadittava tavallista huolellisemmin, jotta hakijat kertoisivat vain tärkeimpiin tarpeisiin ja osaamiseen liittyvät asiat.

 

Anonyymi rekrytointi lisää tasa-arvoa ja vähentää syrjintää työnhaussa

Työmarkkinoilla kohdataan edelleen paljon muun muassa ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan tai ulkonäköön liittyvää syrjintää. Anonyymi rekrytointi onkin tehokas tapa lisätä tasa-arvoa ja vähentää kokemuksia syrjinnästä.

Myös vastuullisuus, ennakkoluulojen vähentäminen ja monimuotoisuuden kasvattaminen ovat olennainen osa yhä useamman yrityksen strategiaa. Anonyymi rekrytointi onkin siitä mainio työkalu tämän strategian toteutumiseen. Anonyymi rekrytointi kertoo työnhakijalle myös yrityksen arvoista – sen, että yritys todella seisoo sanojensa takana.

Anonyymi rekrytointi voikin olla yksi yrityksen arvoihin liittyvä toimintatapa.

 

Helppokäyttöinen Teamtailor tehostaa rekrytointiprosessia

Anonyymi rekrytointi voi tuntua työläältä, mutta prosessin helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi on kehitetty myös työkaluja. Yksi tällainen on Teamtailor, joka tehostaa rekrytointiprosessia automatisoimalla toimintoja. Samalla rekrytoinnin läpinäkyvyys lisääntyy kasvattaen myös luottamusta työnantajaa kohtaan.

Teamtailorin avulla onnistut luomaan entistä paremman ja mitattavamman hakijakokemuksen, joka vaikuttaa samalla myös siihen, mitä tulevaisuuden tekijät yrityksestäsi ajattelevat. Työkalu auttaa sinua luomaan ja kehittämään sekä ehdokashallintaa että työnantajakuvaasi koko haku- ja valintaprosessin ajan. Tyylikäs ulkonäkö ja helppo, visuaalinen käyttöliittymä tekevät työskentelystä vaivatonta.

Teamtailorissa hakijoilla on nyt myös mahdollisuus seurata hakemuksen etenemistä, kuten aiemmin viitattiin. Ehdokkaille voidaan tarjota mahdollisuus seurata, onko hakemusta tarkasteltu, siirretty eteenpäin tai hylätty. He näkevät myös, mikäli heidät palkataan. Jos ehdokas on hylätty sähköpostitse, tulee tieto hylkäämisestä Teamtailor-palveluun vasta sähköpostin lähettämisen jälkeen. Läpinäkyvän rekrytoinnin on todettu vaikuttavan työnhakijoihin positiivisesti. Voit silti poistaa mainitun ominaisuuden käytöstä tiettyjen töiden kohdalla, jos niin haluat.

Helppokäyttöinen Teamtailor on jatkuvasti kehittyvä palvelu, jota käyttää kansainvälisesti 4500 organisaatiota. Työkalulla sekä tarjoamallani konsultaatiolla katat koko rekrytointiprosessin ja hallitset modernin tavan rekrytoida.

Kerron mielelläni lisää case-esimerkin kautta anonyymin rekrytoinnin mahdollisuuksista.

Tutustu Teamtailoriin ja ota rohkeasti yhteyttä.

Lue lisää artikkeleja samasta aiheesta

Kymmenen syytä valita Teamtailor

Kymmenen syytä valita Teamtailor

Elämme 2020-luvulla, joten (viimeistään) nyt on hyvä hetki siirtyä nykyaikaan myös rekrytoinnissa. Teamtailor on tuhansien organisaatioiden käyttämä rekrytointialusta, joka yksinkertaistaa ja...

Lue lisää