Työkalut
Käytössäni on kolme eri testimenetelmää; WorkPlace Big Five Profile, EQ-i 2.0 sekä AoN
Työkalut
Kun halutaan varmistaa oikeanlainen match, voivat testit olla ratkaiseva osa päätöstä.
Työntekijän arviointia varten valitsemme tilanteeseen parhaiten sopivan testimenetelmän. Nämä testit mittaavat muun muassa henkilön numeerista, verbaalista ja deduktiivista päättelykykyä. AoN Asssessmentin testejä käytän useimmiten rekrytointilanteissa. Henkilöarviointeja voi käyttää myös muissa tilanteissa, näitä ovat esimerkiksi henkilöstön sisäiset vaihdot, esimiesvalinnat ja tiimien toimivuuden tarkastelu.
WorkPlace Big Five Profile™
Pohjautuu laajalti tutkittuun persoonallisuustutkimukseen.
WorkPlace Big Five profile on yksi tärkeimmistä työkaluistani, ja olen hyödyntänyt sitä monipuolisesti jo vuodesta 2015. Se on tehokas yksilö- ja tiimiprofilointityökalu, jota lukuisat yritykset käyttävät Suomessa ja maailmalla. WorkPlace Big Five työkalua voidaan hyödyntää kaikissa eri tilanteissa niin työpaikalla ja työtiimeissä kuin yksityiselämässä. WorkPlace Big Five on luotettava, helppokäyttöinen, ja sen täyttäminen kestää ainoastaan 10–20 minuuttia.
Coaching työn lisäksi käytän WorkPlace Big Five arviota myös rekrytoinnin soveltuvuustestinä. Testi on erittäin hyvin validoitu, ja käytössä on suomalainen verrokkiryhmä.
Big Five -persoonallisuuspiirteiden käytölle rekrytointien tukena on useita syitä:
1. Pätevyyden ennustettavuus: Tutkimukset viittaavat siihen, että Big Five -piirteiden avulla voidaan saada ennakkonäkymä liittyen työntekijän pätevyyteen työsuorituksessa. Tietyt piirteet, kuten tunnollisuus, ovat olleet johdonmukaisesti yhteydessä työsuoritukseen monenlaisissa ammateissa.
2. Työpaikan sopivuus: Ehdokkaiden arvioiminen Big Five -piirteiden perusteella voi auttaa tunnistamaan yksilöitä joiden persoonallisuus sopii tietyn työn vaatimuksiin. Esimerkiksi rooli, joka vaatii korkeaa tunnollisuutta ja tarkkuutta, ei ehkä sovellu henkilölle, jolla on alhaiset arvosanat näissä piirteissä.
3. Tiimin dynamiikka: Mahdollisten uusien jäsenten persoonallisuuspiirteiden ymmärtäminen voi myös auttaa tehokkaiden tiimien rakentamisessa. Piirteiden tasapainottaminen, kuten ekstroversio ja ystävällisyys, voivat olla ratkaiseva tekijä tiimin yhtenäisyyden ja yhteistyön kannalta.
4. Mukautumiskyky: Tietyt piirteet, kuten avoimuus kokemuksille, voivat viitata henkilön halukkuuteen oppia, sopeutua ja ottaa vastaan uusia haasteita. Tämä voi olla erityisen tärkeää dynaamisissa työympäristöissä, joissa työntekijöiden on sopeuduttava muuttuviin olosuhteisiin.
5. Johtamispotentiaali: Big Five -piirteet on yhdistetty johtamistehokkuuteen. Esimerkiksi ekstroversio liittyy usein johtajuuden esiintymiseen, kun taas tunnollisuus liittyy tehokkaaseen johtajuuteen.
6. Vähentää ennakkoluuloja: Strukturoitujen persoonallisuusarviointien käyttö, kuten Big Five, voi auttaa vähentämään ennakkoluuloja rekrytointiprosessissa. Se tarjoaa objektiivisemman ja standardoidumman mittarin verrattuna subjektiivisiin arviointeihin.
7. Työntekijöiden pysyvyys: Persoonallisuuspiirteiden arvioiminen rekrytointiprosessin aikana voi myös auttaa tunnistamaan yksilöitä, jotka todennäköisesti ovat tyytyväisiä ja sitoutuneita tehtäviinsä, mikä edistää työntekijöiden pysyvyyttä.
Vaikka Big Five -persoonallisuuspiirteet voivat tarjota arvokkaita näkemyksiä, on tärkeää huomioida kokonaisuus. Testiä voidaan käyttää osana kattavaa arviointiprosessia, jossa otetaan huomioon myös muut tekijät, kuten henkilön kokemus ja taidot. Persoonallisuusarvioinneissa on aina tärkeää huomioida eettiset näkökohdat, kuten läpinäkyvyys ja henkilön suostumus.
EQ-i 2.0®
EQ.i. 2.0 mittaa tunneälyä ja kuuluu WorkPlace Nordicin tuoteperheeseen. Se sopii hyvin myös käytettäväksi yhdessä WorkPlace Big Five persoonallisuusprofiilin kanssa.
Emotional Quotient-Inventory 2.0® EQ-i 2.0 on tehokas, psykometrinen tunneälyn arviointimenetelmä, joka antaa ymmärrystä omalle toiminnallemme, selittää tapaamme reagoida ja olla vuorovaikutuksessa.
Tunneälyn mittaamista voi hyödyntää johtajuuden kehittämisessä, henkilövalinnoissa (yhdessä persoonallisuusprofiloinnin kanssa), organisaation kehittämisessä, johdon valmennuksessa ja tiimin yhteistyön rakentamisessa. EQ-i 2.0 on tieteellisesti tutkittu työkalu, joka on käytössä yli 60 maissa.
Tunneäly muuttuu ajan mittaan, ja sitä voi kehittää halutuilla osa-alueilla työkalun avulla. Parempi tunneäly auttaa johtajaa ymmärtämään, mitkä tunteet ovat voimavara ja mitä ehkä olisi syytä kehittää pärjätäkseen paremmin erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Samalla ymmärtää helpommin myös toisten käyttäytymistä.
Pyydä tarjous
Kysy lisää palveluistani tai pyydä suoraan tarjous. Olen yhteydessä mahdollisimman pian ja tarvittaessa pyydän lisätietoja tarpeistanne. Rakennetaan yhdessä teitä parhaiten palveleva palvelukokonaisuus.
Tämä sivusto käyttää Googlen reCAPTCHA-palvelua. Lue lisää Googlen Tietosuojasta ja Käyttöehdoista.