Teamtailor työpaja – Laitetaan kädet saveen ja otetaan työkalusta kaikki irti!

16.4.2024Teamtailor

Oletko Teamtailor käyttäjä?

Toin Teamtailorin Suomeen vuonna 2016, ja edelleen olen sitä mieltä, että se on yksi parhaista nykyaikaisista rekrytointityökaluista. Olen huomannut usein törmääväni tilanteeseen, jossa työkalua ei käytetä koko potentiaalillaan, ja siksi haluan jakaa asiantuntemustani Teamtailorista ja auttaa yrityksiä saamaan enemmän irti tästä nykyaikaisesta työkalusta. Uskon, että oikeanlaisella käytöllä se voi tuoda merkittäviä hyötyjä yrityksen rekrytointiprosessiin.

Teamtailor on jatkuvasti kehittyvä työkalu. Milloin viimeksi olette käyneet uusia ominaisuuksia läpi ja mahdollisesti ottaneet niitä osaksi työskentelyä?

 

Teamtailor rekrytoinneissa, mitä etua siitä on?

Teamtailor rekrytoinnin työkaluna tarjoaa rekrytoijalle monia ominaisuuksia, jotka helpottavat ja tehostavat rekrytointiprosessia:

  • Hakijoiden hallinta yhdessä paikassa: Kaikki hakemukset ovat helposti löydettävissä ja seurattavissa.
  • Hakuprofiilien luonti: Voit määritellä tarkat hakukriteerit ja etsiä sopivia hakijoita.
  • Hakijoiden arviointi ja pisteytys: Voit arvioida hakijoita ja löytää parhaat ehdokkaat helposti.
  • Viestintä hakijoiden kanssa: Viestit tallentuvat järjestelmään, ei tarvitse pitää erillisiä sähköpostiketjuja.
  • Toiminta tehostuu: Automaattiset viestit ja muistutukset vähentävät manuaalista työtä.
  • Yhteistyö tiimin kesken: Useampi henkilö pääsee arvioimaan hakijoita, jolloin tiedonkulku nopeutuu ja helpottuu.
  • Raportointi ja analytiikka: Saat tarkkaa tietoa rekrytoinneista ja hakijoista, jotta voit kehittää toimintaa.
  • Hakijakokemuksen hallinta: Voit luoda hyvän hakijakokemuksen alusta loppuun.
  • Työnantajamielikuvan vahvistaminen:  Ammattimainen ja tehokas rekrytointiprosessi antaa hyvän kuvan yrityksestä.
  • Integroituu muihin järjestelmiin, kuten HR-järjestelmiin: Tieto siirtyy saumattomasti ja yhteistyö helpottuu.

 

Tyypillinen tilanne, kun uusi työkalu on otettu käyttöön

Tyypillisesti uuden työkalun käyttöönotto tehdään innolla ja intoa täynnä. Pienemmät yritykset saavat käyttöönsä digitaalisen perehdytysmateriaalin, muut saavat henkilökohtaisen asiakkuuspäällikön, jonka kanssa on yleensä tavataan useampaan kertaan. Käyttöönottoprojekti viedään maaliin, ja uusi työkalu otetaan haltuun organisaatiossa. Valitettavasti usein käy niin, että tämän jälkeen uutuudenviehätys ja innostus hiipuvat. Työkalua käytetään juuri niillä ominaisuuksilla, jotka olivat käytössä käyttöönottohetkellä.

Uusia päivityksiä ja toiminnallisuuksia ei ehditä tai jakseta ottaa haltuun kiireen keskellä. Näin ollen työkalun käyttö jää alkuperäiselle tasolleen, vaikka kehitystyö sen ympärillä jatkuisi koko ajan. Tämä on harmillinen tilanne, sillä näin jää hyödyntämättä suuri osa työkalun potentiaalista ja se johtaa helposti siihen, että Teamtailoria käytetään varsin perustasolla eikä kaikkia sen tarjoamia mahdollisuuksia käytetä tehokkaasti. Kun monet hyödyt jäävät saamatta kuten tehostunut rekrytointiprosessi, parempi yhteistyö tiimien välillä ja monipuolisempi hakijakokemus, voidaan kokea ettei työkalu tuo tarpeeksi lisäarvoa.

Analytiikkaa ei myöskään kerry, sillä sitä tuottaa vain työkalu jota on käytetty. Kuinka rekrytointiprosessia, hakijakokemusta tai työnantajabrändiä voi kehittää, jos tärkeää dataa ei ole saatavilla?

 

Näin varmistat, että hyödynnätte “Teamtailor 2.0”

Teamtailorilla on erittäin hyvä asiakaspalvelu, josta voi kysyä neuvoa. Isommilla yrityksillä on usein oma kontakti, mutta konsultoivaa apua, joka perehtyisi juuri teidän yrityksenne toimintatapoihin, ei välttämättä ole saatavilla.  Työkalun tarjoamia lisäominaisuuksia on runsaasti, ja kaikkia niitä on mahdotonta ottaa kerralla haltuun. Siksi on tärkeää varmistaa riittävä koulutus työkalun käyttöönoton yhteydessä, ja myöhemmin tarkistaa tilanne säännöllisesti vielä käyttämättömien ominaisuuksien tarjonnasta. Kattava alkukoulutus luo hyvän perustan työkalun monipuoliselle hyödyntämiselle. Siinä käydään läpi tärkeimmät toiminnot, jotka mahdollistavat tehokkaan rekrytointiprosessin pyörittämisen alusta alkaen.

Tämän jälkeen on hyvä varata aikaa säännölliseen työpajaan tai koulutukseen, jossa perehdytään uusiin ominaisuuksiin. Näin varmistetaan, että työkalun koko potentiaali saadaan käyttöön. Henkilökohtainen opastus on usein paras tapa oppia uudet toiminnot. Kouluttajana voin räätälöidä sisällön juuri yrityksen tarpeiden mukaan ja varmistaa, että kaikki omaksuvat uudet taidot. Konkreettinen harjoittelu ja käytännön esimerkit takaavat, että opitut asiat jäävät käyttöön.

 

Teamtailor työpajassa laitetaan kädet saveen

Teamtailorista ei oteta kaikkea hyötyä irti, tai ei tiedetä otetaanko? Kuulostaako tämä tilanne tutulta?

Tarjoan Teamtailor-työpajaa juuri teille, kun haluatte apua lisäominaisuuksien käyttämiseen tehokkaasti ja monipuolisesti. Ennen työpajaa sovimme alkukartoituksen, jossa käymme tilanteenne läpi ja saan kokonaiskuvan siitä, kuinka teillä työkalua käytetään tällä hetkellä. Tämän jälkeen kykenen suunnittelemaan juuri teidän tarpeisiin sopivan työpajan, jossa työskentelemme konkreettisesti yhdessä, opastan teitä ja varmistan, että monipuoliset toiminnallisuudet todella otetaan käyttöön.

Olemme yhteydessä työpajan jälkeenkin ja voin vastata kysymyksiin, jos jokin askarruttaa. Tavoitteena on, että pääsette itsenäisesti hyödyntämään Teamtailoria entistä monipuolisemmin jatkossa.

Jutellaanko lisää? Ota yhteyttä.

-Kati

Lue lisää artikkeleja samasta aiheesta

Kymmenen syytä valita Teamtailor

Kymmenen syytä valita Teamtailor

Elämme 2020-luvulla, joten (viimeistään) nyt on hyvä hetki siirtyä nykyaikaan myös rekrytoinnissa. Teamtailor on tuhansien organisaatioiden käyttämä rekrytointialusta, joka yksinkertaistaa ja...

Lue lisää