Kati Stenius

Lempilajina rekrytointi

Minusta

Minusta tuli hakijalähtöisen rekrytoinnin uranuurtaja Suomessa vuonna 2016, kun toin Teamtailorin Suomeen.

Minulla on yli 30 vuoden monipuolinen työkokemus, Aalto-yliopiston Executive Education MBA-tutkinto sekä erittäin ratkaisukeskeinen ja motivoiva lähestymistapa. Kuuntelen herkällä korvalla asiakkaideni toiveita ja omaksun heidän arvonsa, minkä vuoksi minua kuvaillaankin empaattiseksi ja lämminhenkiseksi.

Olen hakijalähtöisen rekrytoinnin uranuurtaja ja kokenut outplacement valmentaja. Urani aikana olen tukenut satoja suomalaisia yrityksiä heidän uudistaessaan rekrytointiprosessejaan. Vuosien varrella olen tarjonnut jo yli sata täysin yksilöllistä uravalmennusta monipuoliselle joukolle: aina tehdasasentajasta talousjohtajaan. Näitä valmennuksia teen suurella sydämellä, ja niissä olen parhaimmillani.

Vuosina 2014-2015 toteutin monivuotisen haaveeni ja suoritin Aalto-yliopiston Executive Education -ohjelman mukaisen MBA-tutkinnon. Luin ja kirjoitin positiivisesta psykologiasta sekä stressinhallinnasta ja paneuduin yleisesti ihmisen hyvinvointiin liittyviin tekijöihin. Lopputyöni tein suuren pörssiyhtiön HR-osastolle paneutuen kykyjen etsintään, työnantajamielikuvan rakentamiseen ja työntekijöiden sitouttamiseen. Sittemmin olen syventynyt teknologian tuomiin mahdollisuuksiin ja lähtenyt mukaan yrittäjänä SaaS maailmaan. Uskon vahvasti, että uudet digitaaliset palvelut tulevat parantamaan työelämää, johtamista, jaksamista ja työssä viihtyvyyttä.

Olen ollut starttaamassa useita yrityksiä ja viihdyn edelleen erinomaisesti muiden yrittäjien ja yrittäjähenkisten ihmisten kanssa. Oman yritykseni perustin vuonna 2015. Tämän jälkeen olen ollut mukana perustamassa kahta muuta yritystä, joissa olen osakkaana.

Konsultin urani

Minusta tuli konsultti, kun vuonna 2015 perustin yritykseni The Work Lagoon Oy. Aivan yrittäjätaipaileen alkumetreillä törmäsin vahingossa Teamtailoriin, ja parin viikon keskusteluiden jälkeen päätin tuoda sen Suomeen. Toimin maanjohtajana ja rakensin Teamtailorin Suomen organisaation. Vain kolmessa vuodessa siitä tuli Suomessa markkinoiden eniten käytetty rekrytoinnin työkalu. Toimin edelleen Teamtailorin jälleenmyyjänä.

Henkilöarviot ovat osa ammattimaista rekrytointia, jonka vuoksi olen tarjonnut soveltuvuustestejä vuodesta 2016. Minulla on WorkPlace Big Five- ja Tunnetaito EQ.i.2.0-profilointityökalun sertifikaatti. Vuonna 2021 sain myös AoN Assessment sertifikaatin. Omasta työkalupakistani löytyy myös Maslach Burnout Toolkit™ työuupumus riskikartoitus ja WorkPlace Values arvotesti.

The Work Lagoon – nimen tarina

The Work Lagoon sai nimensä Välimeren purjehduksella eräällä laguunilla. Mietin, mitä haluan tehdä yrittäjänä. Suuri osa meistä viihtyy ja voi hyvin vedessä ja veden äärellä. Mielikuva laguunista kuvastaa hyvin menestyvän työpaikan työympäristöä.

Veden, siis työympäristön, tulee olla happirikas, läpinäkyvä ja toimiva ekosysteemi, jossa jokaisen on hyvä hengittää ja elää. Toimivassa ekosysteemissä, jokainen sen jäsen on yhtä arvokas, on hänen roolinsa mikä tahansa. Olemme kaikki jollakin tavalla tärkeitä toisillemme. Kaikilla on erilaisia vahvuuksia ja jokainen tarvitsee myös toisten tukea.

Sanan Lagoon moni yhdistää hienoon hotelliin. Metafora houkuttelevasta hyvämaineisesta lomakohteesta on osa yritykseni nimeä. Jokaisen matkailukohteen on pidettävä huolta asiakkaistaan, varmistettava että kertovat hyvää siitä muille ja tulevat takaisin. Myös markkinoinnilla on merkitystä menestykseen. Rekrytoijien tulee ymmärtää työnantajamielikuvan ja markkinoinnin merkitys firman menestykselle. Sittemmin on ymmärretty kuinka merkityksellinen, korrelaatio on työntekijäkokemuksen, asiakaskokemuksen ja hakijakokemuksen välillä. Näitä kaikkia mitataan tarjoamillani digitaalisilla työkaluilla.

Pyydä tarjous

Kysy lisää palveluistani tai pyydä suoraan tarjous. Olen yhteydessä mahdollisimman pian ja tarvittaessa pyydän lisätietoja tarpeistanne. Rakennetaan yhdessä teitä parhaiten palveleva palvelukokonaisuus.

Tämä sivusto käyttää Googlen reCAPTCHA-palvelua. Lue lisää Googlen Tietosuojasta ja Käyttöehdoista.